HOLDBESKRIVELSE - STT 2

STT 2

Beskrivelse:

STT 2 består af svømmere, som unionen kalder for ‘Årgangssvømmere’. Man vil være på holdet i 2-3 år. I teorien er holdet kun for årgangssvømmere, og dermed skal man kun være på holdet i 2 år, men vi tager højde for, at svømmerne i denne aldersgruppe kan udvikle sig meget forskelligt iht. pubertet og vækstspurt, og derfor kan trænerne give en svømmer lov til at blive en ekstra sæson, som første-års junior-svømmer, såfremt det giver mening ift. udviklingspotentialet, det generelle niveau og den individuelle vurdering af trænerne. Kort sagt, så har vi den biologiske alder in mente.

På STT 2 er der stadigvæk fokus på at udvikle sig teknisk men på et højere niveau. Træningen vil b.la. være opbygget om at kunne træne svømmerne til en god aerob kapacitet (udholdenhed), så man sikre en fremtidig god trænerbarhed videre i K-afdelingen. Der vil være enkelte elementer af den anaerobe træning (eksplosiv og intensiv træning), som vil blive introduceret. Bemærk, at tekniktræning stadigvæk vil fylde meget til hver træning.

Der lægges ligeledes vægt på at “træne for at træne godt” og på at give dem en forståelse for egne præstationer og mål. 

 

Målgruppe:

Holdet består af 24 svømmere, hvor pigerne er 12-13 år, og drengene er 13-14 år.
Holdet træner 44-46 uger pr. sæson. 

 

Træningsmængde:

Som yngste svømmer på holdet træner man 6 gange om ugen á 90-120min. i vand. De svømmere, der er af ældste årgang, træner 7 gange om ugen á 90-120min. i vand.
Udover den almindelige vandtræning, så vil der være dryland 4 gange om ugen á 45-60min. i forlængelse af eller før vandtræningen. På STT 2 vil man til dryland have fokus på smidighed, øvelser med egen kropsvægt og gymnastiske øvelser samt videreudvikling af core-styrke og stabilitet fra STT 3. Det er ligeledes på STT 2, at man starter til styrketræning med maskiner og vægte som et led i den skadesforebyggende del af træningen og kunne give svømmerne en generel introduktion til styrketræning med vægt på en forsvarlig måde, hvor teknikken og udførelsen vil fylde mest og ikke være præget af tung styrketræning. 

 

Stævner:

Svømmerne på STT 2 deltager i 8-12 stævner pr. sæson. Svømmerne deltager i både kortbane- og langbane-stævner for at opnå erfaring med begge. Svømmerne deltager ligeledes i mesterskaber arrangeret af Dansk Svømmeunion, der bliver afholdt i hhv. slutningen af oktober, starten af februar, i marts- eller april-måned samt i slutningen af juni eller starten af juli. Det er kun svømmere med kravtid, der kan deltage i disse mesterskaber. Hensigten er, at svømmerne på STT 2 får videreudviklet deres erfaring med stævner på kort- og langbane, og at de kan bibeholde et godt teknisk niveau i alle stilarter til stævner, når de skal konkurrere. Derudover skal svømmerne på STT 2 være alsidige svømmere, der kan gøre sig gældende nationalt i flere distancer og discipliner. 

 

Træningslejre:

På STT 2 vil der være en træningslejr i efterårsferien på 7 dage, 1-2 træningsweekender á 2-3 dage i hhv. august og marts samt en træningslejr i påskeferien på 7 dage. Træningsweekenderne samt træningslejren i efterårsferien er i Danmark, hvor lejren i påskeferien er i udlandet. Man må derfor være indstillet på, at der ikke skal bookes rejser/ferier i disse perioder.